Edifier Hecate G5000 – RGB 2.0 gaming speakers met een klank!

Edifier Hecate G5000

Pros

  • Goed geluid voor een 2.0 set
  • Hoop aansluitingen: Bluetooth (5.0), optisch, USB-, Aux-, coaxiaal én lijn in.
  • Genoeg bas aanwezig
  • Een fysieke powerknop aan de achterkant
  • Knoppen bovenop aanwezig om de input te switchen
  • 3 EQ presets aanwezig
  • RGB!!
  • 1 stroomkabel nodig voor twee speakers, erg handig!

Cons

  • Met een vraagprijs van 349,- zijn het ook geen hele goedkope speakers
Nederlandse Edifier Hecate G5000 Review

Inleiding

Edifier Hecate G5000 is een 2.0 speakerset met behoorlijk wat opties. Toch klinkt het bijna als een 2.1 set, omdat er redelijk wat bass uit worden geblazen. Een heerlijke pc-speakerset die toch wel mee moet worden genomen in de zoektocht naar de ideale 2.0 speakerset. In deze review ga ik dieper in op de G5000.

Kenmerken & Specificaties

Laten we deze review aftrappen met de specificaties.

Geluidseffecten
Dankzij de precieze dynamische mogelijkheden van de DSP chip biedt de G5000 drie audio modes: gaming, films en muziek. Deze zijn nauwkeurig afgesteld door het Edifier Acoustics team voor de verschillende toepassingen.

Stijlvolle RGB verlichting
Vier 360° lichtstrips omlijnen de contouren van deze gaming speakers. Pas ze naar jouw persoonlijke voorkeur aan en kies uit één van de 11 verschillende verlichtingsmodes.

Uniek ontwerp met aluminium zijpanelen
11 verschillende RGB verlichtingseffecten
Veel aansluitmogelijkheden: Bluetooth, Aux, optisch, coaxiaal en USB
3 audio modes voor gaming, films en muziek

Bluetooth versie: 5.0
Audio codecs: AptX HD, AptX en SBC
Audio ingangen: Bluetooth, Aux, USB, optisch en coaxiaal
Totaal vermogen:
R/L (tweeter) 12W x2
R/L (midden en bas) 32W x2
Frequentiebereik: 55Hz – 20kHz
Afmetingen (BxHxD):
R: 189 x 272 x 222 mm
L: 189 x 267 x 222 mm
Gewicht: 8,3kg

Uitpakken

Tijd om de Edifier G5000 uit te pakken.

EDIFIER G5000

De blauwe lijnen op de speakers laten op welke plekken RGB zit.

EDIFIER G5000

Via de bovenkant van de speaker kan het geluid (preset/volume) en de input worden aangepast

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

De Edifier G5000 is een allerminst interessante set… 🙂 De vormen zien er wel bijzonder uit, zeker als je ze vergelijkt met de Edifier S1000W.

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

Edifier levert met de Hecate G5000 redelijk wat dingen mee; van handleidingen en stickers tot verschillende kabels (stroomkabel, USB-kabel, 3.5mm jack voor de AUX, connectiekabel om de twee speakers aan te sluiten).

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

De volgende aansluitingen zitten er aan de achterkant: optical, coax, aux, usb, stroomaansluiting en een uitgang voor de tweede speaker. Daarnaast ontbreekt de fysieke aan/uit knop niet.

EDIFIER G5000

De andere speaker heeft enkel een ingang die de twee speakers met elkaar verbindt. En dat is echt heel erg fijn.. WANT…. hierdoor heb je helemaal geen tweede stroomaansluiting nodig. En er is niets vervelender dan de speakers aan te willen sluiten en een aansluiting tekort te komen.

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

Tijd om de speakers eens aan te zetten! Omdat ik niet direct bij een laptop/pc ben (en uiteraard wel mijn telefoon bij mij heb), heb ik gelijk de bluetooth gebruikt. Door bovenop op de input switch naar bluetooth te gaan, en in mijn geval ook direct met mijn iPhone naar de bluetooth instellingen te gaan, is binnen een mum van tijd de speaker gekoppeld.

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

RGBFTW! De RGB komt op verschillende plekken terug, en dat is best gaaf.

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

Software

De Edifier Hecate G5000 heeft geen software, dit zijn gewoon plug-and-play speakers. En dat heeft voor- en nadelen. Het zou leuk zijn als de EQ (equalizer) nog even via een software verder aan kan worden gepast. Aan de andere kant zitten er al 3 presets op. Het finetunen van een EQ heeft dan ook waarschijnlijk enkel impact op het muziek dat via de USB wordt afgespeeld, hetgeen via coaxial, aux of zelfs bluetooth binnenkomt wordt dan weer niet aangepast. Dus of je dan echt enkel daarvoor software wilt schrijven, het lijkt mij niet.
Sterker nog; ik kon prima uit de voeten met de standaard (3) presets die bovenop de G5000 zitten.

Films, series & muziek

Speakers heb je natuurlijk niet alleen voor muziek. De G5000 zijn ook echt speakers voor de gamers – het staat er ook vrij groot aan de zijkant…
Tijdens het spelen op de Playstation 5 – optisch aangesloten – kon ik echt behoorlijk uit de voeten. Met games als Fifa, Grand Turismo of andere echte shooters was de plaatsing erg goed. Zelf ben ik ook echt een hoofdtelefoon-gamer, maar in geval dat ik speakers zou gaan gebruiken, zou dit voor mij een ideale set zijn. De lows en mids zijn erg goed. Daar draait het bij games meer om. Luister je graag opera’s, dan zou ik toch even verder kijken. De high’s zijn daarvoor niet afdoende.

Hoe presteert de Edifier G5000 met films en series?
In mijn optiek erg goed, net zoals bij games is vaak de low’s en mids erg belangrijk, en dat is bij series en films echt fijn. Kijk je nou graag na het gamen wat Netfix series/films, dan kun je ook met deze speakers aardig uit de voeten.

Mist de Edifier G5000 echt bass?
Valt mee, voor normale kamers is de bass goed/afdoende. Maar,.. het is nog steeds een 2.0 set. Verwacht dus geen servies-trillende-of-zelfs-slopende-resultaten. Tenzij je het servies erop legt – de speaker loopt schuin af ;).

Gebruik & conclusie

Edifier heeft met de Hecate G5000 een leuke gaming speaker op de markt gezet. De RGB strips die vrijwel om de speaker heen lopen geven een leuk effect.

De speakers hebben genoeg aansluitingen om als gamer/gebruiker uit de voeten te kunnen. Het 2.0 geluid is in mijn optiek afdoende voor een leuke set voor in de kamer. Wil je echt bass-heavy speakers hebben, dan zul je toch echt verder moeten kijken.
Over aansluitingen gesproken; de bluetooth verbinding is erg goed/stabiel. Ik kon de speakers aan mijn telefoon én vervolgens laptop koppelen en dat werkte echt zonder problemen.

Zoals gezegd heeft de Edifier G5000 geen software, en dat is te begrijpen én dat is in mijn optiek ook gewoon prima.

Qua geluid zit je met deze speakers goed, muziek klinkt gewoon goed, games en films klinken heerlijk. Al met al…een hele leuke set. De Edifier G5000 gaan op dit moment over de toonbank voor €350,- en dat is in mijn optiek ook best wel fors. Mocht je meer budget hebben zou zelfs de S1000W of zelfs S3000 Pro een optie zijn. De laatste is een hele complete set die ook op high’s een stuk beter presteert.

De Edifier Hecate G5000 krijgt van mij 5 van de 5 sterren en een editor’s choice award!

EDIFIER G5000

EDIFIER G5000

Let’s start a discussion

Want to discuss with us: click here for Reddit and here for Discord.

Previous Post
Edifier S1000W – De HiFi draadloze audiofiele speakerset die je wilt
Next Post
Lemus Home Artistic

Recently added

IVONO Boba en Toka Pro Review

Als reviewer schrijf ik graag over zo veel mogelijk verschillende producten. Vanuit lezers krijg ik ook veel verzoeken voor het reviewen van gave producten. IVONO was dan ook zo’n merk waar ik persoonlijk nog niet van had gehoord. En toch heeft het een hoop leuks, waaronder de IVONO Toka Pro en IVONO Bobo.

Hinomi H1 Classic vs Hinomi H1 Pro Review

In deze review ga ik aan de slag met de Hinomi H1 Classic en Hinomi H1 Pro. Hoe deze stoelen bevallen? Dat lees je hier in deze uitgebreide review.

Bowers & Wilkins Px7 s2e

Vanuit de Bowers & Wilkins Px reeks is nu de nieuwe Px7 S2e op de markt gekomen. Een opvolger van de al bekende Px7 S2, die vervolgens ook weer een opvolging is van de Px7. Kortom, een aantal iteraties verder met een hoofdtelefoon die eigenlijk bij de Px7 S2 al 5 sterren verdiende. En dat is eigenlijk ook gewoon heel erg flauw. Dan heb je al een erg goede hoofdtelefoon, en dan maak je ‘em nog beter… De S2e heeft de e van ‘evolved’, is deze ook zo geëvolueerd?

Alta Labs S8-POE & AP6 Pro – Nieuw, maar toch erg interessant

De AP6-Pro & S8-POE van Alta Labs. Deze access point behoort tot de meest geavanceerde en krachtige modellen die beschikbaar zijn. In deze review zullen we de bijzondere kenmerken van de AP6-Pro en de switch bespreken, zoals de specificaties, unboxing, software, gebruikservaring en mogelijke nadelen.

QNAP TVS-H874 Review – Een alleskunner, die ook echt alles kan

In deze review zullen we de belangrijkste kenmerken, specificaties, prestaties en gebruikservaring van de QNAP TVS-H874 onderzoeken, en zien hoe hij zich verhoudt tot zijn concurrenten.